Kan man slette et bilag?

Nej, man kan generelt ikke slette bilag der allerede er bogført i regnskabsprogrammer.

Det man skal gøre er at lave en modpostering.

En modpostering er en gentagelse af det bilag du gerne ville have slettet, men med modsatte fortegn. Dvs. du skal bogføre på de samme konti, men havde du debet sidst, skal det ved modposteringen være kredit og omvendt.

Alt dette kan Web-Regnskab gøre for dig med vores smarte slette-funktion, således du slipper for at tænke i debet og kredit.

Her "sletter" du et bilag lettest alligevel og på en lovlig måde:

Du skal gå til REGNSKAB -> KONTOPLAN. Hvis bilaget ligger på konto 1001, klikker du på beløbet ud for konto 1001.

Ud for bilaget skal du klikke på "Slette" ikonet til højre for bilaget.

Der vil nu blive lavet en modpostering i din bogføringskladde som du kan bogføre - dermed vil det forkerte bilag være "slettet" og du kan lave det korrekt igen bagefter. Dette er en helt lovlig måde at "slette" et bilag på